Naprapatbehandling – lindrar smärta, återskapar rörlighet och förebygger skador

Inom naprapatin kombinerar man manipulation och mobilisering av ryggraden och andra leder med stretching och massage av musklerna med  för att nå en bättre funktion och rörlighet i kroppen. Denna helhetssyn, där ortopedisk medicin kombineras med kunskap om muskler och leders uppbyggnad och funktion, är själva kärnan i naprapatin.

Naprapati används med framgång vid behandling av såväl akuta som kroniska besvär relaterade till rörelse- och stödjeorganen. Det kan vara ryggskott, ländryggsbesvär, ischias, nackspärr, musarm, spänningshuvudvärk, tennisarmbåge, migrän samt knä-, – fot- och höftbesvär. Naprapati används även i rehabiliterande och förebyggande syfte för att undvika framtida besvär.

naprapatEn naprapat arbetar främst med sina händer genom så kallade manuella behandlingstekniker. Ofta kombineras ledinriktade behandlingstekniker, som manipulation och mobilisering, med mjukdelsbehandling, som massage och stretching. På Naprapatvärkstan kompletterar vi ofta den manuella behandlingen med akupunktur, olika typer av elbehandlingar, som till exempel TENS och även med laserterapi.

En naprapatbehandling hos oss på Napraptvärkstan utgår alltid ifrån hela dig och med en grundsyn om att du är unik. Det är nämligen vår övertygelse att för att vi ska kunna bota och hjälpa dig långsiktigt behöver vi hitta de bakomliggande orsakerna till varför just du har ont. En viktig del i detta är att identifiera och förebygga risker i ditt sätt att leva idag. Det kan till exempelvis innebära att vi ställer frågor om hur du arbetar eller att vi undersöker om du behöver träna upp vissa muskelgrupper för att få en bättre muskelbalans. En behandling avslutas vanligtvis med ett individuellt träningsprogram och/eller ergonomiska råd för att minska risken för att dina besvär ska återkomma.

Vår målsättning är att ge dig en effektiv smärtlindring och att du så snabbt som möjligt ska kunna återgå till normala aktiviteter. Självklart skickar vi dig vidare till annan vård när en naprapatbehandling inte är det bästa behandlingsalternativet.

I Sverige utbildas naprapater på Naprapathögskolan i Stockholm. Utbildningen är fyra år och sedan gör man ett års legitimationstjänstgöring för att kunna ansöka om legitimation som utfärdas av Socialstyrelsen sedan 1994. All behandling på Naprapatvärkstan utförs av välutbildade och legitimerade naprapater med lång erfarenhet.

En naprapatbehandling varar cirka 45 minuter. Vid första behandlingen lägger vi stort fokus på din hälsa i övrigt för att få en helhetsbild och bättre förståelse för dina nuvarande besvär. Vi gör en noggrann anamnes där du får beskriva din sjukhistoria med tidigare besvär, skador och behandlingar. För att ställa rätt diagnos  utför vi neurologiska och ortopediska tester. Allt för att säkerställa att du får rätt behandling och inte behöver annan medicinsk utredning eller vård.

Tid: Cirka 45 minuter. Kostnad: 720 kr.