Naprapati

Naprapatbehandling – lindrar smärta, återskapar rörlighet och förebygger skador

Inom naprapatin kombinerar man manipulation och mobilisering av ryggraden och andra leder med stretching och massage av musklerna med  för att uppnå en bättre funktion och rörlighet i kroppen. Denna helhetssyn, där ortopedisk medicin kombineras med kunskap om muskler och leders uppbyggnad och funktion, är själva kärnan i naprapatin.

Naprapati används med framgång vid behandling av såväl akuta som kroniska besvär relaterade till rörelse- och stödjeorganen. Det kan vara ryggskott, ländryggsbesvär, ischias, nackspärr, musarm, spänningshuvudvärk, tennisarmbåge, migrän samt knä-, – fot- och höftbesvär. Naprapati används även i rehabiliterande och förebyggande syfte för att undvika framtida besvär.

Boka tid

Pris 780:-

Längd: 45 minuter

En naprapat arbetar främst med sina händer genom så kallade manuella behandlingstekniker. Ofta kombineras ledinriktade behandlingstekniker, som manipulation och mobilisering, med mjukdelsbehandling, som massage och stretching. På Naprapatvärkstan kompletterar vi ofta den manuella behandlingen med akupunktur, stötvåg, laserbehandling och TENS(svagström).

En naprapatbehandling hos oss på Napraptvärkstan utgår alltid från hela dig och med en grundsyn om att du är unik. Det är nämligen vår övertygelse att för att vi ska kunna lindra och hjälpa dig långsiktigt behöver vi hitta de bakomliggande orsakerna till varför just du har besvär. En viktig del i detta är att identifiera och förebygga risker i ditt sätt att leva idag. Det kan till exempelvis innebära att vi ställer frågor om hur du arbetar eller att vi undersöker om du behöver träna upp vissa muskelgrupper för att få en bättre muskelbalans. En behandling avslutas vanligtvis med ett individuellt träningsprogram och/eller ergonomiska råd för att minska risken för att dina besvär ska återkomma.

Så här tycker våra kunder