Nack- och skulderbesvär

Naprapati mot nack- och skulderbesvär

De flesta människor kommer någon gång under livet att uppleva värk, smärta eller rörlighetsproblem i nacke och/eller skuldror. Smärtan kan upplevas som alltifrån lätt, molande värk och stelhet till en kraftigt huggande smärta där du inte kan röra på huvudet. En vanlig anledning till problemen är felaktig arbetsställning eller långvarig, ensidig belastning som resulterat i muskulär obalans mellan skuldra och bröstmuskulatur. Ofta uppstår så kallade triggerpunkter som kan ge lokala smärtor men även pirrningar och domningar, som ibland kan stråla ut i ena armen.

Nackspärr kallas vanligen en kraftig och huggande smärta som begränsar din rörlighet avsevärt. Värken kan stråla ut från nacken ner i ryggen eller upp i huvudet.

Bakomliggande orsaker kan vara felaktig och ensidig belastning vilket resulterar i muskelkramper och låsningar mellan kotorna.

På Naprapatvärkstan gör vi en grundlig undersökning för att klargöra varför du har ont. Besvären behandlas sedan med hjälp av mobilisering och manipulation av kotornas leder, akupunktur och pressur av triggerpunkter. Efter behandlingen får du tips på övningar och andra åtgärder som du kan göra för att undvika att problemen återkommer. Det kan handla om att du behöver förändra din arbetsmiljö, arbeta i kortare arbetspass med regelbundna pauser samt att du behöver träna upp vissa muskelgrupper.

Boka tid

Pris 780:-

Längd: 45 minuter

Så här tycker våra kunder