Hälsenebesvär

Naprapatbehandling mot hälsenebesvär

Hälsenan är kroppens starkaste och tjockaste sena och den utsätts dagligen för hög belastning när vi står, går eller springer. Smärta i hälsenan beror antingen på en akut skada eller på en längre tids överbelastning, till exempel på grund av felaktig fotisättning vid löpträning. En akut skada kan orsakas av en bristning i senan vilket resulterar i en blödning och svullnad. Andra faktorer som kan bidra till smärta i hälsenan är stramhet i vadmusklerna och bristande stabilitet och styrka från höften och knäet. Viktökning och trånga eller dåliga skor kan göra smärtan värre, men orsaken är alltid att hälsenan belastas mer än den tål.

Vanliga symtom på hälsenebesvär är morgonstelhet, smärta under och efter aktivitet, ömhet vid tryck mot hälsenan och/eller svullnad över senan, knäppningar vid rörelse, nedsatt styrka och hälta.

Hälsenebesvär drabbar ofta idrottsaktiva på både motions- och elitnivå. Ofta kan orsakerna vara ensidig belastning, ökad träningsmängd, byte av underlag, pronation, korta vadmuskler, nedsatt ledfunktion i fotleden och dåliga skor.

På Naprapatvärkstan gör vi en grundlig undersökning för att diagnosticera skadans art och svårighetsgrad. Behandlingen inriktas på att återställa normal rörlighet i fotens leder samt att minska eventuella muskelspänningar. Efter behandlingen får du tips på styrke- och rörlighetsträning samt stretchövningar. För att du ska bli av med dina hälseneproblem långsiktigt är det viktigt att du genomför detta träningsprogram. Det kan också vara aktuellt med någon typ av avlastande hälkil eller sulinlägg.

Boka tid

Pris 780:-

Längd: 45 minuter

Så här tycker våra kunder