Tennisarmbåge

Naprapati mot tennisarmbåge

Tennisarmbåge är en smärta på ovansidan av underarmen/armbågen. Ibland kan smärtan även stråla ut mot underarmen och handen. Smärtan blir ofta värre när armen och handen används, även vid låg belastning som att lyfta ut mjölkpaketet ur kylen. Många beskriver en stor kraftlöshet och en intensiv smärta när armen och handen används och en mer molande värk när armen är i vila.

Trots namnet är orsaken till värken sällan för mycket tennisspelande. En vanlig orsak är istället överbelastning av underarmens muskler eller dess fästen vilket kan uppstå av upprepade ensidiga rörelser och statisk belastning. Det kan till exempel vara ensidigt terminalarbete eller ett kassörsjobb i mataffären.

Många går tyvärr väldigt länge innan de får hjälp med sina problem, men för att undvika kroniska besvär är det viktigt att du får tidig behandling.

När du kommer till oss på Naprapatvärkstan gör vi en grundlig undersökning för att hitta de bakomliggande orsakerna till dina besvär. Vi undersöker även skuldrans och bröstryggens muskler samt nacke, axel och handleder för att utesluta att orsaken kommer därifrån. Efter behandlingen får du tips på åtgärder och övningar av underarmens muskulatur och skuldra som hjälper dig att hålla problemen borta i framtiden.

Boka tid

Pris 750:-

Längd: 45 minuter

Så här tycker våra kunder