Idrottsskador

Naprapati och rehab vid idrottsskador

Naprapater har en viktig roll inom idrottsmedicinen, både för elitidrottare och motionärer, och både när det gäller att behandla akut värk och att förebygga nya skador. För en elitidrottare handlar det förstås om att snabbt kunna återgå till träning och tävling, men det är faktiskt lika viktigt att en vanlig motionär får snabb hjälp. Detta för att kroppen ska läka och rehabiliteras så effektivt som möjligt.

Flera av våra naprapater på Naprapatvärkstan är specialiserade på just idrottsrelaterade skador och har lång erfarenhet av att behandla såväl elitidrottare som motionärer. Beroende på vilken typ av skada du har så behandlar vi med naprapati, akupunktur, strömbehandling och rehabiliteringsträning.

Om vi bedömer att det behöver göras kompletterande undersökningar eller åtgärder så skickar vi dig vidare till lämplig instans.

Idrottsskador orsakas ofta av överbelastning, men fel teknik och obalans i muskelstyrka kan också orsaka besvär. För att du inte ska hamna i en ond cirkel där sporadisk träning resulterar i värk och vila, hjälper vi dig att hitta övningar som stärker upp de muskler du behöver för att minska belastningen på utsatta leder. Vi tittar även på dina fötter och din fotisättning för att avgöra om det kan vara en faktor som bidrar till dina problem. Om det visar sig att du behöver ortopediska sulor kan vi även hjälpa dig med det.

Boka tid

Pris 780:-

Längd: 45 minuter

Så här tycker våra kunder