Musarm

Naprapati lindrar musarmsbesvär

De flesta som arbetar vid en dator har någon gång upplevt det smärttillstånd som kallas musarm.

Musarm är ett samlingsbegrepp för smärta och stelhet i nacke, axlar, rygg, armar, handleder, händer och fingrar. Hur besvären upplevs varierar. En del känner endast av besvären i handen medan andra drabbas av stelhet och smärta hela vägen från nacke och ut i fingrarna. Vissa upplever besvären som pirrningar eller domningar i hela armen medan andra har en öm punkt som gör ont i vissa lägen. Andra symtom kan vara dålig känsel, koordinationssvårigheter, svårigheter att öppna och knyta handen samt ömma muskler och händer.

Anledningen till besvären är ofta en långvarig, monoton arbetsställning med bristande ergonomi som medför att musklerna i skuldra, nacke, axel och arm arbetar för statiskt. Detta innebär att musklerna utsätts för lågintensiv, negativ belastning under lång tid.

Resultatet blir sänkt cirkulation och därmed ökad retbarhet i muskler och leder. Besvären kan även utlösas av ensidigt arbete som man inte är van vid, såsom snöskottning eller målning.

På Naprapatvärkstan behandlar vi de inblandade muskelgrupperna för att du ska få bort muskelspänningarna och tillbaka din rörlighet. Ofta kompletteras behandlingen med någon typ av träning som du kan göra hemma och i många fall även med ergonomisk rådgivning för att du ska hitta en bra arbetsposition och slippa att besvären återkommer. Ett nyckelbegrepp vid arbetsrelaterade besvär är variation och det bästa du kan göra för att förhindra besvären är att förändra den negativa exponeringen och minska statiskt arbete. Variera dina arbetsuppgifter och försök bygga in skiftande arbetsrörelser, till exempel genom att växla mellan att sitta och stå.

Boka tid

Pris 750:-

Längd: 45 minuter

Så här tycker våra kunder