Spänningshuvudvärk

Naprapati lindrar spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk är en tryckande huvudvärk som oftast uppträder i bakhuvudet och över ögon, panna och hjässa. Värken kan också uppkomma i nacken, käkarna och tinningarna.

Värken kan upplevas som allt från lätt molande till väldigt kraftig med ökad känslighet för ljud och ljus. Spänningshuvudvärk är ett vanligt, oftast ofarligt, besvär som kan bero på många olika saker. 

Det kan röra sig om spänningar i nacken eller käken, stress, psykiska påfrestningar, synfel eller bettproblem.

Spänningshuvudvärk kan också orsakas av långvarigt, lågintensivt, statiskt arbete med bristande ergonomi.

Boka tid

Pris 780:-

Längd: 45 minuter

Migrän
Spänningshuvudvärk kan vara svår att skilja från migrän och var tionde person med spänningshuvudvärk har också migrän. Migrän innebär återkommande anfall av huvudvärk som bland annat kan utlösas av vissa födoämnen men också av spänningar i nacken.

Huvudvärken sitter oftast på ena sidan, spränger eller dunkar och gör så ont att man blir illamående och kräks samt känslig för ljud och ljus. Migrän kan också orsaka talsvårigheter och domningar i olika delar av kroppen och smärtan förvärras i allmänhet av fysisk aktivitet. Anfallen kan komma både med eller utan förkänning.

Tecken på att ett anfall är på gång kan vara synfenomen eller påverkan på känseln, aurafasen. För att skilja ut vilken typ av huvudvärk just du lider av kan du föra en så kallad huvudvärksdagbok som du kan hämta på din vårdcentral. Ta med dagboken till oss så hjälper vi dig att hitta sambanden kring dina anfall.

När du kommer till oss gör vi först en grundlig undersökning för att hitta orsaken till dina besvär. Vi gör också neurologiska tester för att utesluta några allvarliga åkommor och om vi bedömer att du behöver annan medicinsk vård skickar vi dig vidare till läkare för utredning.

I behandlingen för att lindra spänningshuvudvärk och migrän fokuserar vi på bröstrygg och nacke, både i leder och muskler samt på ansiktets muskulatur. Om det är migrän du lider av kan manuell behandling kan avhjälpa och förebygga att migrän utlöses. Detta innebär att många – men inte alla – patienter behandlas både i förebyggande syfte och i början av ett migränanfall.

Efter behandlingen får du tips på åtgärder för att förhindra att problemen återkommer. Det kan handla om att förändra sömnvanor, kost och träningsvanor, men också om att se över ergonomin på din arbetsplats.

Vid plötslig och svår huvudvärk som du inte känner igen ska du alltid vända dig till din vårdcentral eller akutmottagning.

Så här tycker våra kunder