Naprapat på jobbet

Friskvård för företag – en lönsam investering

Att det lönar sig att satsa på friska medarbetare är vid det här laget en vedertagen sanning. Alla vet att medarbetare som mår bra också är mer positiva och produktiva. Sjukdomar i rörelseorganen är anledningen till de flesta sjukfrånvarodagarna och förtidspensioneringarna i Sverige. Var tionde person har eller riskerar att få rygg- eller nackproblem och av den arbetande befolkningen besväras 25 % av smärtor från nacke och axlar. Alarmerande siffror som riskerar att öka i takt med att tempot ökar på många arbetsplatser och att allt fler arbeten utförs stillasittande framför en dator.

Som arbetsgivare har du mycket att vinna på att uppmuntra och underlätta för dina anställda att ta hand om sin hälsa. Genom att erbjuda friskvård och vård via företaget bidrar du till att din personal mår bättre, orkar mer, får bättre koncentrationsförmåga och blir bättre på att hantera stress. Antalet sjukskrivningar minskar samtidigt som din attraktionskraft som arbetsgivare ökar.

Enligt en undersökning från SKOP 2009 vill 63 % av svenskarna gå till en naprapat vid ryggvärk istället för till vårdcentralen. Detta om patientavgiften var densamma.

Naprapatvärkstan har lång erfarenhet av att arbeta med friskvårdslösningar direkt till företag och vi erbjuder såväl naprapatbehandlingar som massage, träning, ergonomi, coachning, föreläsningar och kompletta friskvårdslösningar. Naprapater är en legitimerad yrkesgrupp sedan 1994 och lyder därmed under hälso- och sjukvårdslagen. Det innebär att naprapatbehandlingar är avdragsberättigade till 100 %. Personalen förmånsbeskattas ej.

Naprapatvärkstans erbjudande till företag:

  • Naprapat- och massagebehandlingar, ofta i kombination med akupunktur, på plats hos er eller på vår mottagning på Varvsgatan 12.
  • Träning och avslappningspass i era lokaler. Det kan till exempel vara yoga, rygg- och nackövningar samt röstövningar. Vi kan också erbjuda personliga tränare och instruktioner i styrketräning om er arbetsplats har ett gym.
  • Ergonomisk undersökning av arbetsplatsen och åtgärdsplan för bättre arbetsmiljö.
  • Föreläsningar i exempelvis ergonomi, friskvård, tränings- och näringslära, röst- och talvård.
  • Individuell hälsocoachning.
  • Ett komplett och skräddarsytt friskvårdsprogram för personalen baserat på en inledande behovsinventering.

Några av de företag vi arbetar med idag är: Veidekke Entrepenad, Sogefi Filtration,  ENE-Golv och Geomek.

Hör gärna av dig om du vill diskutera just era behov och utmaningar, eller om du vill veta mer om våra lösningar för företag. Om du vill ha referenser från någon av våra kunder förmedlar vi gärna en kontaktperson.