person holding white Android smartphone in white shirt

Naprapatvärkstan tipsar om bästa hemmatränings-apparna

Det är väl i princip ingen som inte vet att det är bra med träning i dagens läge. De flesta kan ju dock vittna om att det inte alltid är så himla lätt att få till det 52 veckor om året även om man skulle vilja. Vi som naprapater får ofta frågan från er patienter, vilken träningen är den bästa för mig. Det finns bara ett svar på den frågan:

Den träning som blir av är den bästa träningen.

Självklart kan vi ha åsikter och kunskap om vad som är bäst just när det gäller olika åkommor som vi behandlar. Men vi tycker att det viktigaste är att det är enkelt, att det blir av och förhoppningsvis känns lite kul. Så här kommer våra bästa tips på enkla träningsappar som du kan ladda ner och träna själv.

7 Min Workout

En av våra favoritappar, väldigt enkel och rolig. Den innehåller 12 olika övningar som man gör på 7 min och man hinner träna igenom hela kroppen. Vill man träna mer så kan man bara göra några fler varv. Kostar ca 30:- att ladda ner.

7 min workout

Yoga Studio

Så nära en riktig yogastudio man kan komma. Du kan välja lätt, medel eller svår nivå och det finns ett stort antal olika program. Varje övning visas som en film med tydliga instruktioner som är lätta att följa. Det kan vara skönt att ha en yogamatta och appen kostar ca 40:- att ladda ned.

Yogastudio

FMTK- försvarsmaktens träningsklubb

Här hittar du beskrivning tll fler än 450 övningar som inte kräver några redskap. Du kan välja mellan att köra de olika passen som släpps varje vecka, följa ett program eller välja övningar ur övningsbanken. Man kan även anta olika utmaningar och även utmana dina vänner. Det bästa är att appen är gratis att ladda ned.

försvarsmaktens träningsapp

SWORKIT

Välj mellan att träna styrka, kondition, yoga eller stretching. De första nivåerna är gratis och räcker väldigt långt. Vill man sedan avancera i sin träning så kan man uppgradera i appen, det kostar några kronor men långt ifrån vad de flesta gymkort kostar.

sworkit

Mammamage

En app för att stegvis återfå aktiviteten i de djupa magmusklerna efter en graviditet. Perfekt för att återfå en stabil grundstyrka innan man börjar löpträna eller styrketräna och de här övningarna funkar såväl för både kvinnor och män men är främst framtagen för att passa perfekt efter en graviditet med allt vad det innebär för bukmuskulaturen. Nya nivåer låses upp i takt med att du tränar. Den kostar 30:- att ladda ned.

mammamage